רכיבים
- 60 גרם חמאה
- 1/2 בצל, חתוך לקוביות
- 2 כוסות גרגרי תירס טריים או משימורים
- 2 זוקיני גדולים, פרוסים דק מאוד
- 200 גרם פטריות, פרוסות
- 1 כף בזיליקום מיובש
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית מלח
- 350 גרם גבינה צהובה / גבינת מוצרלה מגורדת
- 4 ביצים, טרופות
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, וממיסים את החמאה במחבת גדולה ועמוקה על אש בינונית.
2. מוסיפים את הבצל, הזוקיני והפטריות, ומטגנים יחד במשך 4-5 דקות. מוסיפים את גרגרי התירס ומבשלים הכל יחד תוך כדי ערבוב במשך 5-10 דקות, עד שהירקות רכים. מסירים מהאש.
3. בקערה גדולה, מערבבים את הביצים הטרופות עם הבזיליקום, האורגנו, המלח והגבינה וכשהירקות מתקררים מעט, מוסיפים גם אותם ומערבבים היטב.
4. מרפדים בנייר אפייה תבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס"מ לפחות, ויוצקים את תכולת הקערה לתבנית.
5. מכסים את התבנית בנייר כסף משומן, ואופים במשך 20 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות. מוציאים מהתנור, ממתינים 10-15 דקות ורק אז חותכים את הפשטידה למשולשים ומגישים.