רכיבים
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 ביצה
- 3 כפות מים קרים
- קורט מלח
- למלית הכרישה והבצל:
- כרישה טרייה (משתמשים רק בחלק הלבן)
- 2 בצלים בינוניים
- 1/2 מיכל שמנת לאפייה (בגרסת הפרווה: שמנת צמחית)
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 ביצים
- פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה:
רגע לפני: מנה קלאסית וטעימה של קיש במילוי כרישה ובצל שיוצרים יחד מתיקות מעודנת. מתכון מעולה לחובבי הבריאות, שאינו מכיל גבינות וחוסך כמויות של גבינה ושומן רווי.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מערבבים בקערה את הקמח, הביצה, אבקת האפייה, המלח והמים הקרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף עוד קצת קמח. מניחים את העיסה במקרר למשך חצי שעה.
• בינתיים, פורסים את החלק הלבן של הכרישה לפרוסות וחותכים את הבצל לטבעות. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים בה את הכרישה עד להזהבה. לאחר מכן, מוסיפים את הבצל ומטגנים יחד במשך 5 דקות נוספות.
• מעבירים לקערה את הכרישה והבצל. ממתינים שיצטננו מעט ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית: הביצים והשמנת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
• משטחים את הבצק באופן אחיד על גבי תבנית פאי עגולה (עדיף קפיצית) בקוטר 25 ס"מ, ומצפים גם את הדפנות.
• יוצקים מעל הבצק את תערובת הכרישה ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך 30 דקות, עד שהקיש הופך ליציב וזהוב.
אופן ההגשה: פורסים את הקיש רק לאחר שהוא התקרר מעט, ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!