המצרכים לפשטידת בטטות
4 בטטות
5 ביצים טרופות
2 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות קמח תפוחי אדמה/קמח לבן
8 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מרגרינה לשימון התבנית/חמאה
אופן ההכנה של פשטידת בטטות:
מחממים תנור לחום בנוני, מבשלים את הבטטות במים מומלחים קלות עד לריכוך. קולפים, מעבירים לקערה ומועכים למחית.
מוסיפים למחית הבטטות את יתרת החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. משמנים את התבנית ומעבירים אליה את התערובת ואופים במרכז התנור כ-45 דקות,או עד שהפשטידה תתייצב ותזהיב.
מניחים להצטנן כ-10 דק' לפני ההגשה.