מתכון לפחזניות: הן רכות, אווריריות והן יכולות להיות סיום נהדר לארוחה חגיגית. פחזניות ממולאות בקצפת מתוקה, בגירסה החלבית או הפרווה שלהן - הן קינוח נהדר וקל יחסית להכנה.
החומרים להכנת פחזניות:
כוס מים, 100 גרם חמאה או מרגרינה פרווה, כפית סוכר, קורט מלח, כוס ורבע קמח, 3 ביצים גדולות, נייר אפייה, תבנית
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות, להרתיח את המים עם המרגרינה, סוכר ומלח.
כשהתערובת מבעבעת, יש להכניס את כל הקמח בבת אחת ולערבב היטב בכף עץ עד שהבצק הופך לכדור.
מכבים את האש.
מקררים מעט, ומוסיפים את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.
לאחר הכנסת הביצה השלישית, המרקם יהפוך קרמי ורך.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. נעזרים בשתי כפיות כדי ליצור עוגיות, ומניחים בתבנית.
אופים במשך 20 דקות. בהמשך, אופים עוד שמונה דקות בתנור פתוח.
מסירים מהנייר ומקררים.
המילוי:
אחרי שהתקררו היטב, חוצים אותן, ומוציאים את התוך הרך.
למילוי: הפחזניות מטבען מקבלות כל מילוי: מתוק, מלוח או פיקנטי, קר או חם. האפשרויות אינסופיות. הן משמשות כמנה ראשונה עם רוטב פטריות וכבד, סלט חצילים בטעם כבד וכדומה או כקינוח.
המילוי לקינוח פרווה המוכר והפשוט הוא הקצפת פודינג וניל עם מיכל של שמנת פרווה, וזילוג של שוקולד מעל.