רכיבים
- 2 ביצים
- 250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
- 4 כפות סוכר
- 1/2 2 כוסות קמח מנופה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 כפית קוניאק
- גרידת קליפה מחצי לימון
- 1/2 כוס חלב - מוסיפים רק אם הבצק יבש וקשה
- שמן עמוק לטיגון
למילוי וקישוט:
- ריבת תות / ריבת חלב / קרם שוקולד ואבקת סוכר - או כל קומבינציה אהובה אחרת
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם השמנת והסוכר.
2. בהדרגה, תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הקוניאק וגרידת הלימון. מערבבים היטב עד לקבלת בצק רך ודביק, אך לא נוזלי. אם הבצק מרגיש יבש או קשה מדי, מוסיפים עד 1/2 כוס חלב.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 150-166 מעלות. אין לכם מדחום? מניחים בשמן פיסה קטנה של בצק - אם נוצרות סביבה בועות, השמן מוכן לטיגון.
4. לכל סופגנייה, גורפים מהבצק כף גדושה ובעזרת כף נוספת, מניחים אותה בשמן. ממלאים כך את כל הסיר ומטגנים אותן עד להשחמה יפה משני הצדדים. משגיחים מקרוב ואם הן משחימות מהר מדי, מנמיכים את החום, כיוון שאז הן יישארו בצקיות מבפנים.
5. בכף מחוררת, מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, ממתינים שהן יצטננו קלות ואז מקשטים אותן באבקת סוכר ומזריקים לתוכן ריבת תות / ריבת חלב / קרם שוקולד או כל מילוי אהוב אחר.
אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!