רכיבים
- חבילת בצק עלים שהופשר לילה במקרר, קר מאוד
- 6 תפוחים מזן רויאל גאלה או גאלה, מקולפים ופרוסים דק
- 50 גרם סוכר לבן
- 1/2 כפית קינמון
- מיץ מלימון אחד
- 1 ביצה, טרופה
- 2 כפות סוכר דמררה
- 60 גרם חמאה
- 75 גרם סירופ מייפל
- 1/2 כף מלח
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את פרוסות התפוחים עם הקינמון, הלימון והסוכר הלבן ומניחים בצד ל-10 דקות.
2. משמנים בחמאה בנדיבות תבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס״מ או 2 תבניות קטנות יותר. משאירים כ-2 ס״מ של בצק שיוצא משולי התבנית. בהמשך הוא יכסה מעט את התפוחים.
3. דוקרים במזלג את הבצק שבתחתית התבנית ומברישים את התחתית ב-1/3 מכמות הביצה הטרופה.
4. מסדרים כרצונכם את פרוסות התפוחים ומברישים אותם ואת שולי הבצק העליונים ב-1/3 נוסף מהביצה הטרופה.
5. מכסים עם שולי הבצק את התפוחים (כמובן לא כל התפוחים יהיו מכוסים, אלא רק אלה שקרובים לשוליים.
6. מברישים את השוליים בביצה הטרופה שנותרה ומפזרים על הבצק ועל התפוחים את סוכר הדמררה.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25 דקות או עד שהמאפה זהוב ושחום בקצוות.
במקביל, מכינים את רוטב המייפל:
8. בסיר בינוני על אש בינוני ממיסים את החמאה. מוסיפים את המייפל ומערבבים פנימה את המלח. מביאים הכל לרתיחה ומכבים את האש.
9. לאחר שהטארט אפוי, מוציאים אותו מהתנור, נותנים לו להצטנן 10 דקות ומגישים חם עם כדור גלידת וניל קרה וזילוף הגון מרוטב המייפל.