לבסיס המגנום:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
- 400 מ"ל חלב מרוכז
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
תוספות אופציונליות למגנום:
- 2 כפות עוגיות אוראו גרוסות לפירורים
- 2 כפות פרלינה / ריבת חלב / קרמל
- 2 כפות אגוזי פקאן מסוכרים גרוסים
לציפוי:
- 300 גרם שוקולד חלב - אפשרי 150 גרם שוקולד לבן, 150 שוקולד חום
- 25 גרם חמאת קקאו או 1 כף שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. שופכים את השמנת המתוקה לקערת המיקסר, מתחילים בהקצפה ותוך כדי מוסיפים בזרם דק את החלב המרוכז ותמצית הווניל. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף נוקשה מעט. אם רוצים מגנום עם תוספות, מקפלים בעדינות את התוספת שבחרנו לתוך הקצף או שמחלקים את הקצף בין כמה כלים, אם רוצים כמה תוספות שונות.
2. יוצקים את הערובת לתבניות מגנום מסיליקון ונועצים מקל ארטיק בכל אחד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה למשך 12 שעות לפחות.
הכנת הציפוי:
3. לאחר שהארטיקים עברו את הקפאתם, ממיסים את השוקולד בבן מארי (את השוקולד החום והשוקולד הלבן ממיסים כל אחד בנפרד). לאחר שהשוקולד נמס, מסירים מהאש ומערבבים לתוכו את חמאת הקקאו או השמן. יוצקים את התערובת לכוס גדולה, לצינון קל וכדי להקל על הטבילה של הארטיקים בציפוי.
4. מחלצים בזהירות את הארטיקים מהתבניות, וטובלים כל ארטיק בשוקולד המומס עד לקצה המקל, לציפוי מלא. מניחים לייבוש והתקשות על רשת או נייר אפייה. בשלב זה, לפני שהציפוי מתקשה, אפשר לזלף על המגנום פסי שוקולד בצבעים אחרים או לפזר סוכריות או אגוזים גרוסים.