לבצק:
- 56 גרם חמאה
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 220 גרם גרם קמח, מנופה
- 4 ביצים + 1 חלבון
- להברשה: 1 ביצה + 2 כפות חלב
לקרם קפה:
- 250 מ"ל חלב דל שומן חם
- 3 חלמונים
- 50 גרם סוכר
- 1 כף קמח
- 1 כף קורנפלור
- 185 גרם חמאה קרה
- 1 כפית מחית וניל
- מלח ים
- 2 כפות אבקת קפה נמס
אופן ההכנה:
מתכון ל-8 אקלרים
מתחילים בהכנת הקרם למילוי האקלרים:
1. בקערת ערבוב גדולה, טורפים את החלמונים, הסוכר והקפה, עד לקבלת עיסה בהירה ואחידה. מוסיפים את הקורנפלור והקמח וממשיכים לערבב, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים 1/3 מכמות החלב החם, מערבבים היטב, ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את שאר החלב תוך ערבוב.
2. מחממים במיקרוגל למשך דקה, מוציאים, מערבבים ומחזירים לדקה נוספת. חוזרים על הפעולה עד שמתקבלת תערובת חלקה וסמיכה.
3. מוסיפים את החמאה הקרה ומחית הווניל ומערבבים עד לשילוב מלא של המרכיבים.
4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות עד לילה שלם.
הכנת הבצק למאפים:
5. בסיר בינוני, מביאים לרתיחה את המים והחמאה, מוסיפים את הקמח, הסוכר והמלח בבת אחת וממשיכים לבשל את התערובת על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, במשך 1-2 דקות, עד שמתגבש בצק שנפרד בקלות מדפנות הסיר ולא נותרים אדים שכלואים בפנים. בתחתית הסיר אמור להיווצר קרום דק.
6. מעבירים את הבצק לקערה, מערבבים עוד דקה ונותנים לו להתקרר מעט.
7. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים, עד לקבלת בצק אחיד, רך ודביק. כל זה אמור לקחת 5 דקות.
8. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. ממלאים שק זילוף עם צנתר כוכב בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים 4 פסי בצק באורך 10 ס"מ על כל תבנית - מקפידים על רווחים כיוון שהאקלרים תופחים באפייה.
9. מברישים כל פס בצק בתערובת הביצה והחלב.
10. אופים במשך 10 דקות, מנמיכים לחום של 180 מעלות ואופים 25 דקות נוספות. מוציאים ומעבירים לרשת תנור לצינון.
הכנת זיגוג הקפה:
11. בקערה חסינת חום, מערבבים את השמנת והקפה ומחממים במיקרוגל במשך 40 שניות. מערבבים עד שהקפה נמס לחלוטין. מוסיפים את השוקולד הלבן, מחממים 60 שניות נוספות ומערבבים לקרם חלק.
הרכבת האקלרים:
12. מזלפים את קרם הקפה לתוך המאפים, וטובלים כל מאפה בזיגוג הקפה. ניתן לפזר מעל שברי מרנג. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.