ט"ו בשבט הגיע, ואיתו גם מתכוני הפירות היבשים. לרגל ראש-השנה לאילנות, קבלו מתכון לקינוח חגיגי של תאנים מבושלות ואגוזים.
החומרים:
8 תאנים מיובשות
50 גרם אגוזי מלך
כוס מים
2 כפות סוכר גדושות
פרוסת לימון עבה
להגשה:
גבינה קשה ממותקת
אגוזים קצוצים
פותחים חריץ בתאנים מיובשות בחלק העליון של התאנה, ומפנים מקום למלוי. מכניסים פנימה את אגוזי המלך הקצוצים ומסדרים במחבת.
מפזרים סוכר מעל, פרוסות לימון בין התאנים ויוצקים מים.
מבשלים כ- 15 דקות. מגישים קר עם גבינה קשה ממותקת ואגוזי מלך כתושים.
החומרים:
8 תאנים מיובשות
50 גרם אגוזי מלך
כוס מים
2 כפות סוכר גדושות
פרוסת לימון עבה
להגשה:
גבינה קשה ממותקת
אגוזים קצוצים
פותחים חריץ בתאנים מיובשות בחלק העליון של התאנה, ומפנים מקום למלוי. מכניסים פנימה את אגוזי המלך הקצוצים ומסדרים במחבת.
מפזרים סוכר מעל, פרוסות לימון בין התאנים ויוצקים מים.
מבשלים כ- 15 דקות. מגישים קר עם גבינה קשה ממותקת ואגוזי מלך כתושים.