רכיבים
- 1 זוקיני בינוני או 2 קטנים, מגורר, סחוט מעודפי מים
- 3 כוסות שיבולת שועל רגילה (מגולגלת)
- 15 גרם חמאה, מומסת / 1 כף שמן קוקוס, מומס
- 1 פצפוצי אורז מלא
- 1 כוס דגני בוקר מחיטה מלאה
- 1/2 כוס שקדים, קצוצים גס
- 1 כף זרעי פשתן טחונים
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס חמאת בוטנים / שקדים
- 1/2 כוס דבש / סירופ מייפל
- 1/2 1 כפיות תמצית וניל
- 340 גרם שוקולד חלב / מריר
אופן הכנת חטיף זוקיני-גרנולה ושוקולד:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 23X33 ס"מ בנייר אפייה או נייר כסף משומן.
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הזוקיני, שיבולת השועל, החמאה / שמן הקוקוס, פצפוצי האורז, דגני הבוקר, השקדים, הפשתן והמלח ומערבבים היטב.
3. בקערה, מערבבים את חמאת הבוטנים והדבש ומעבירים למיקרוגל על חום גבוה למשך 2 דקות - כל 30 שניות עוצרים את פעולת המיקרוגל, ממתינים כמה שניות ומפעילים שוב, עד לקבלת תערובת חלקה ומעט מבעבעת. מערבבים פנימה את תמצית הווניל, יוצקים על תערובת הזוקיני ושיבולת השועל ומערבבים היטב, עד שהחומרים היבשים מצופים היטב.
4. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב. משמנים קלות תחתית של כוס ומחליקים את התערובת לריבוע חלק ואחיד.
5. אופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה. מסירים מהתנור ומניחים לחטיפים להתקרר לגמרי לפני החיתוך. לאחר הצינון, חותכים למלבנים שווים.
6. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול. מרפדים תבנית בנייר אפייה, טובלים כל מלבן גרנולה בשוקולד ומסדרים בתבנית כשהשוקולד כלפי מעלה. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
7. מסירים מהמקפיא, הופכים את החטיפים כך שהשוקולד כלפי מטה, ומזלפים מעל את השוקולד שנותר. מקפיאים ל-5 דקות נוספות.
מאחסנים בכלי אטום במקרר או בארון קריר וחשוך.