רכיבים
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 280 גרם אטריות ספגטי
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, פרוסות
- 450 גרם עגבניות שרי
- 2 קלחי תירס (גרעינים מופרדים)
- 230 גרם מוצרלה מגורדת
- בזיליקום טרי קצוץ, לקישוט
- מלח גס, לקישוט
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים. מבשלים את הפסטה במשך 7-8 דקות, עד למצב אל דנטה. שומרים כוס אחת ממי הפסטה לפני הסינון.
2. בינתיים, במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 3 דקות. מוסיפים את העגבניות והתירס, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים, תוך ערבוב תדיר, עד שהעגבניות 'מתפוצצות' ומשחררות את מיציהן והתירס מתחיל להתקרמל, כ-5 דקות.
3. כשהפסטה מגיעה למצב אל דנטה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת. (לחלופין, ניתן להשתמש במלקחיים כדי להעבירה ישירות מהסיר למחבת.) מוסיפים כ-1/4 כוס ממי הפסטה השמורים ומבשלים, תוך ערבוב תדיר, עד שהפסטה נראית מצופה ומבריקה, כ-2 דקות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
4. מחלקים את הפסטה בין ארבע קערות ומוסיפים מעל כל אחת כמות נאה של מוצרלה מגורדת. מקשטים בבזיליקום, עוד פלפל גרוס ומלח גס ומגישים.