רכיבים
- 450 גרם ספגטי (או פסטה ארוכה אחרת)
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 בצל, פרוס דק
- 100 גרם עגבניות שרי אדומות
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- 1 כוס גבינת ריקוטה
אופן ההכנה:
1. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה, על אש גבוהה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד למצב אל דנטה, במשך 6-8 דקות (או לפי ההוראות המצוינות על גבי החבילה). מסננים ושומרים כ-1 כוס ממי מפסטה.
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך, במשך 5-6 דקות. מוסיפים את העגבניות והשום, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומקפיצים לאיחוד. מכסים את המחבת ומבשלים עד שהעגבניות רכות מאוד ומתפוצצות, במשך 7-9 דקות.
3. מתבלים את תערובת העגבניות במלח והרבה פלפל שחור גרוס. מוסיפים 1/3 כוס ממי הפסטה ומביאים לרתיחה. התערובת צריכה ליצור רוטב. מוסיפים עוד מי פסטה, לפי הצורך.
4. מוסיפים את הפסטה למחבת ומקפיצים היטב לציפוי ברוטב. להגשה, עורמים את הפסטה על צלחות, מניחים מעל את הבזיליקום ושפע של ריקוטה.