זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 300 גרם פסטה, רצוי מסוג עבה כמו פנה או פפרדלה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 450 גרם אספרגוס טרי, חתוך למקטעים קצרים (לא חובה)
- 2 כוסות פרוסות פטריות
- 1 קישוא קטן, חתוך לחצאי עיגולים
- 1 גזר בינוני, מגורר
- 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כף תערובת תיבול איטלקית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים לאחר הבישול ושומרים בצד 1/2 כוס ממי בישול הפסטה.
2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל במשך 2-3 דקות, עד לריכוך.
3. מוסיפים למחבת את האספרגוס, הפטריות והקישואים ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהם רכים.
4. מוסיפים את הגזר, העגבניות, השום, התיבול האיטלקי, המלח, הפלפל השחור והצי'לי הגרוס, מערבבים ומבשלים עוד דקה עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
5. מערבבים לתוך הרוטב את הפסטה המוכנה, 1/2 כוס גבינת פרמזן וממי בישול הפסטה, עד למרקם הרצוי של הרוטב. מגישים מיד, חם, עם הפרמזן הנותרת.