רכיבים
- 500 גרם פסטה מסוג מסולסלים או קרניים בינוניות
- 3-4 שיני שום, כתושות
- קמצוץ (או שניים) צ'ילי כתוש חריף, או יותר - לפי הטעם
- מספר ענפי פטרוזיליה, קצוצים דק
- 150 גרם פירורי לחם
- שמן זית
- מלח
אופן ההכנה:
1. בסיר או מחבת גדולה מטגנים את השום והצ'ילי הכתוש עם כמות נדיבה של שמן זית, על אש נמוכה, עד שהשום מתחיל מעט להשחים.
2. מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
3. במחבת נפרדת מטגנים את פירורי הלחם עם כמות נדיבה של שמן זית כדי להרטיב אותם, על אש נמוכה, עד שפירורי הלחם קלויים קלות. (מקפידים לא לתת להם להישרף. הם מתבשלים במהירות ברגע שהמחבת חמה).
4. מכבים את האש. מתבלים בקמצוץ מלח אם רוצים.
5. מרתיחים את הפסטה במים מומלחים היטב.
6. כאשר הפסטה מגיעה למצב אל דנטה, מסננים ומעבירים אותה למחבת עם השום.
7. מערבבים היטב על אש נמוכה.
8. כאשר הפסטה מצופה היטב וכל המים שנצמדו אליה התאדו, מוסיפים כמחצית מפירורי הלחם הקלויים ומערבבים היטב.
9. מגישים את הפסטה מיד ויוצקים מעליה את פירורי הלחם הנותרים.