רכיבים
- 2 כפות שמן זית, מחולקות
- 1/2 כוס בצל קצוץ
- 3 כוסות גרעיני תירס, מחולקות
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס קשיו גולמי
- 1/4 כוס מים + יותר - במידת הצורך
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1/4 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית מלח + יותר - לפי הטעם
- פלפל שחור
- 340 גרם פסטה לפי בחירה
- 2 בצלים ירוקים, פרוסים דק
- 3 כוסות עלי תרד טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים כף שמן זית במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא רך, במשך כ-3 דקות. מוסיפים 1/2 כוס מגרעיני התירס ואת שיני השום הכתושות ומבשלים כדקה נוספת. מעבירים לבלנדר עם הקשיו, המים, מיץ הלימון, הפפריקה המעושנת, המלח וקורט פלפל שחור. טוחנים עד לקבלת מרקם שמנתי, מוסיפים עוד מים לפי הצורך ליצירת נוזל שניתן לשפיכה. מניחים בצד.
2. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. מכינים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה, מבשלים עד למצב אל דנטה. שומרים 1/2 כוס ממי הפסטה החמים ואז מסננים.
3. בינתיים, מנגבים את המחבת ומחממים את כף שמן הזית הנותרת על אש בינונית. מוסיפים את ½2 כוסות התירס הנותרות, את הבצל הירוק, קורט מלח ופלפל שחור; מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך דקה. מוסיפים את התרד, הפסטה החמה, רוטב התירס ו-1/4 כוס ממי הפסטה השמורים, לפי הצורך, ליצירת רוטב קרמי. מתבלים לפי הטעם ומגישים מיד.