זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 450 גרם ספגטי
- 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס יין לבן
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח גס
- פלפל שחור
- 225 גרם סלמון מעושן, חתוך לחתיכות בגודל נגיסה (ניתן לקנות מוכן)
- 2 כפות שמיר טרי, קצוץ גס, פלוס מעט לקישוט
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל החפיסה עד למצב אל-דנטה. מסננים, שומרים חצי כוס מי פסטה ומחזירים לסיר.
2. במחבת גדולה מחממים את השמן, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא רך, במשך 5 דקות ואז מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.
3. מוסיפים את היין ומבשלים עד לצמצום כמעט מוחלט, במשך 5 דקות. מוסיפים את השמנת ומיץ לימון ומבשלים עד להסמכה, במשך 5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל.
4. מוסיפים את הסלמון והשומר ומבשלים עד לחימום הסלמון, במשך 2 דקות ואז מקפיצים יחד עם הרוטב והפסטה. מוסיפים 1/4 כוס מי פסטה אם הרוטב סמיך מדי. מקשטים עם שמיר נוסף ומגישים.