רכיבים
- 6 כפות שמן זית
- 1 דלעת קטנה, מקולפת וחתוכה לקוביות (כ-2 כוסות)
- 2 כפות אורגנו טרי קצוץ
- 2 כפות עלי תימין טריים
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- מלח גס ופלפל שחור
- 2 בצלצלי שאלוט קטנים, חצויים
- 2 שיני שום, מרוסקות
- 400 גרם פסטה, רצוי מסוג לינגוויני או ספגטי
- 1/2 כוס וודקה
- 1/2 כוס ציר מרק ירקות / מים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3/4 כוס חלב
- 1 כוס גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
1. בתבנית אפייה גדולה, מפזרים את קוביות הדלעת, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, אורגנו, תימין וקמצוץ צ'ילי גרוס, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את השאלוט והשום ומערבבים. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהדלעת רכה.
2. שופכים את תכולת התבנית עם קוביות הדלעת למעבד מזון וטוחנים לקבלת מחית חלקה. מתבלים בעוד קצת מלח ופלפל שחור.
3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את מחית הדלעת, הוודקה, ציר המרק, רסק העגבניות והחלב. מבשלים במשך 10 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
4. במקביל, מרתיחים על אש גבוהה סיר מלא במים ו-2 כפות מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת. לדרגת עשייה אל דנטה. לפני שמעבירים את הפסטה לסינון, שומרים בצד כוס אחת ממי הבישול.
5. מוסיפים את הפסטה לרוטב הדלעת יחד עם 1/2 מכוס מי הבישול ומערבבים. מסירים מהאש, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. במידת הצורך, מוסיפים עוד קצת ממי הבישול כדי לדלל את הרוטב. מגישים מיד, חם.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות