רכיבים
- 400 גרם ספגטי
- 120 גרם חמאה ללא מלח
- 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת + תוספת להגשה
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים מומלחים בסיר גדול (2 כפות מלח גס על כל 7 ליטר מים). מוסיפים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה.
2. שומרים 1/2 כוס ממי בישול הפסטה ואז מסננים אותה, אך נזהרים לא לייבש אותה יותר מדי.
3. במחבת גדולה, ממיסים את החמאה על אש בינונית במשך 3-4 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהחמאה לא תוססת יותר ובעלת גוון זהוב ועולה ריח אגוזי וקלוי, אך יש להיזהר שהיא לא תישרף. מסירים מיד מהאש.
4. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומערבבים. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים ובהדרגה, מוסיפים גם את מי בישול הפסטה, 1 כף בכל פעם, עד שהרוטב מצפה את כל הפסטה (סביר להניח שלא תצטרכו את כל 1/2 הכוס).
מחלקים לצלחות אישיות, מתבלים בפלפל שחור ותוספת של פרמזן ומגישים מיד.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות