רכיבים
- 1 חבילת פסטה צדפים קטנים / גדולים
- 400 גרם פילה סלמון טרי או שאריות סלמון אפוי
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 150 גרם עגבניות מיובשות (אופציונלי)
- 1 גמבה
- 1 פלפל צהוב
- 1/2 לימון
- שמן זית
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה עד לדרגת "אל דנטה". כלומר, לפי ההוראות שעל האריזה - פחות דקה אחת.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים את הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור וקוצצים את הסלמון.
3. חותכים את הפלפלים לג'וליאנים - גפרורים דקים וקצרים. עושים זאת בעזרת קולפן ג'וליאנים או סכין חדה.
4. שוטפים היטב את קליפת חצי הלימון ובסכין חדה, מקלפים את הקליפה ללא החלק הלבן, כך שתתקבל קליפה צהובה ודקה, וחותכים לרצועות דקות.
5. בקערה, מערבבים בעדינות את הפסטה, הסלמון, הפלפלים החתוכים ורצועות קליפת הלימון. קורעים את העגבניות המיובשות לפיסות קטנות ומוסיפים לקערה. סמוך להגשה, סוחטים לקערה את חצי הלימון, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.