זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 חבילת פסטה פנה / צינורות קצרים
לרוטב:
- 50 גרם חמאה
- 4 שיני שום, כתושות
- 5 כפות קמח, מנופה
- 1 כוס חלב
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% שומן
- 1 כוס גבינת צ'דר מפוררת
- 2 כפות בזיליקום מיובש
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה למידת אל דנטה. כלומר, לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת. מסירים מהאש ומסננים.
2. בסיר עמוק, ממיסים את החמאה ומטגנים את השום במשך דקה.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים ברציפות שלא ייווצרו גושים.
4. יוצקים פנימה את החלב ומביאים לרתיחה במשך 2 דקות.
5. מוסיפים את השמנת המתוקה, גבינת הצ'דר והתיבול, מערבבים ומבשליםעל אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך.
6. מערבבים את הפסטה עם הרוטב, מסירים מהאש ומגישים מיד, חם.