זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 450 גרם פסטה ריגטוני מחיטה מלאה
- 2-3 כוסות עגבניות שרי, חצויות
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס גבינה מגוררת שאוהבים
לרוטב הפסטו:
- 2 כוסות עלי תרד
- 1 כוס עלי קייל (ניתן להחליף בתרד)
- 1 כוס עלי בזיליקום
- 3/4 כוס שקדים פרוסים או צנוברים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס פרמזן מגוררת
- 1/2 כפית מלח
- 3 שיני שום גדולות
- מיץ מלימון אחד (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים. מוסיפים את הפסטה למים ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה.
2. הכנת הפסטו: טוחנים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. אמורה להתקבל כמות של 2 כוסות.
3. מחממים את התנור ל-200 מעלות. בקערה, מערבבים את הפסטה המבושלת עם העגבניות החצויות, הפסטו ועד 1/2 כוס מים.
4. מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס בגודל 23X33 ס"מ, ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת. מכסים ברפיון בנייר כסף משומן היטב ואופים במשך 10-15 דקות או עד שהגבינה נמסה.