זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 450 גרם פסטה פנה מקמח מלא
- שמן זית
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 סלסלת עגבניות שרי, חצויות
- 3-4 כוסות עלי ארוגולה (רוקט)
- 1/2 כוס רוטב פסטו - קנוי או ביתי*
- 220 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס צנוברים קלויים
- מלח ים
אופן הכנת סלט קפרזה ופסטה ברוטב פסטו:
1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול מלא מים עם כף נדיבה של מלח, לפי הוראות היצרן שעל האריזה. בתום הבישול, מסננים את הפסטה ומניחים בצד.
2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית, ומטגנים את השום במשך 30 שניות. מוסיפים את העגבניות החצויות, מערבבים ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
3. מוסיפים את עלי הארוגולה למחבת, מבשלים במשך 30 שניות, ומוסיפים את הפסטה המבושלת, קוביות המוצרלה ורוטב הפסטו. מערבבים עד שהפסטה מתחממת והפסטו מצפה את תכולת המחבת.
4. מפזרים על הכל צנוברים וקמצוץ מלח, מזלפים מעט שמן זית, מסירים מהאש ומגישים מיד.