רכיבים
- 226 גרם אטריות ביצים (ניתן להחליף בספגטי דקים)
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום
- 2 כוסות פטריות קרמיני או שמפיניון
- 1 גמבה
- 1 גזר
- 1/2 כוס אפונת שלג (לא חובה)
- 3 כוסות עלי בייבי תרד
- לרוטב:
- 2 כפיות סוכר
- 1 כפית שמן שומשום
- 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
- 1/2 כפית רוטב צ'ילי חריף
אופן הכנת אטריות לו מיין עם ירקות מוקפצים:
1. כותשים את השום, פורסים דק את הפטריות, וחותכים לרצועות דקות וארוכות (ג'וליאנים בשמן המקצועי) את הגמבה והגזר.
2. בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
3. מרתיחים סיר מלא מים, מוסיפים את האטריות או הספגטי למים הרותחים ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה. מוציאים ומסננים היטב.
4. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או בווק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום, הפטריות, הגמבה והגזר ומבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך 3-4 דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את האפונה ועלי התרד ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד שעלי התרד מתכווצים.
5. מוסיפים את האטריות או הספגטי המבושלים ואת הרוטב למחבת, מערבבים בעדינות ומסירים מהאש. מגישים מיד.