זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 חבילת ניוקי מוכן
- 6 שיני שום
- 100 גרם חמאה
- 1 חבילת ערמונים בוואקום
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- אגוז מוסקט
- פלפל לבן
- מלח
- לקישוט: גבינת פרמזן (לא חובה)
אופן הכנת ניוקי מוקרם:
1. כותשים את שיני השום, שוברים את הערמונים ופורסים את הפטריות לפרוסות, ללא הרגל.
2. מחממים במחבת 50 גרם חמאה, ומטגנים את הניוקי עד שהם הופכים לזהובים ופריכים.
3. מוסיפים למחבת את השום, הפטריות והערמונים ומערבבים יחד.
4. מתבלים במעט אגוז מוסקט, פלפל לבן ומלח, מערבבים ומוסיפים את השמנת. מבשלים במשך 8-10 דקות על אש בינונית, עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
הצעת הגשה: יוצקים לקעריות אישיות, מפזרים פרמזן מגורדת מעל או שומשום שחור ועלי בזיליקום קרועים, ומגישים חם לצד סלט עגבניות שרי וכדורי מוצרלה.