Home Made

מתכון לרביולי במילוי ערמונים וגבינות שכל אחד יכול להכין

מנה איטלקית קלאסית עם מתכון שמגיע הישר מדרום טוסקנה, העמוסה בעצי ערמונים שנקטפים בעיקר באזור הר אמיאטה ומשמשים למגוון מנות. כאן, הם נמעכים למחית וממלאים את הרביולי. מתכון לרביולי במילוי ערמונים וגבינות (מתכונים, אוכל)

|
2
| כיכר השבת |
רביולי במילוי ערמונים וגבינות שכל אחד יכול להכין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם ערמונים בוואקום
  • 140 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 כפות גבינה יבשה לאפייה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 1 כפיות זרעי שומר (לא חובה)
  • קמצוץ מלח
  • 50 גרם חמאה
  • לבצק הרביולי:
  • 2/3 1 כוסות קמח (200 גרם)
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • קמצוץ מלח

אופן הכנת רביולי במילוי ערמונים:

רגע לפני: מנה איטלקית קלאסית עם מתכון שמגיע הישר מדרום טוסקנה, העמוסה בעצי ערמונים שנקטפים בעיקר באזור הר אמיאטה ומשמשים למגוון מנות. כאן, הם נמעכים למחית וממלאים את הרביולי. מתכון לרביולי במילוי ערמונים וגבינות.

את מלית הערמונים מתבלים בזרעי שומר - תבלין בטעם מתקתק וארומה של אניס שמעט מדי אנשים בארץ מכירים. ניתן להשיגם בחנויות תבלינים וטבע.

הכנת המילוי:

• בקערה, מועכים את הערמונים למחית, מערבבים יחד עם הריקוטה, הגבינה היבשה והביצה, ומתבלים בחצי כפית זרעי שומר, אגוז מוסקט ומעט מלח ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

הכנת בצק הרביולי:

• מנפים את הקמח לקערה, יוצרים מכתש במרכז תלולית הקמח ושוברים לתוכה את הביצה ושני החלמונים (החלק הצהוב). בעזרת מזלג, טורפים את הביצים עם הקמח, עד שנוצר בצק ועוברים לעבד אות הבצק בידיים, עד לקבלת מרקם אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במשך 30 דקות בטמפרטורת החדר.

• מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. עובדים על כל חל בנפרד, ובינתיים מכסים את במגבת את שאר הבצק, כדי שלא יתייבש.

• למי שיש מכונת פסטה: מעבירים את הבצק במכונה לקבלת 4 דפי בצק דקים.

• למי שאין מכונת פסטה: מקמחים קלות את הבצק, ומרדדים במערוך עד לקבלת בצק דק בעובי אחיד לחלוטין.

רגע האיחוד:

• מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו 2 דפי בצק, ובעזרת חותכן, מחלקים כל דף לריבועים בגודל 10X10 ס"מ.

• מניחים כף מהמילוי במרכז ריבועי דף 1, סוגרים מעל עם הריבועים מהדף השני ומהדקים היטב.

• מרתיחים מים בסיר עם כף מלח על אש בינונית, וכמו פסטה, מורידים למים את הרביולי המוכנים, ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהם צפים.

• במקביל, מכינים את הרוטב להגשה: במחבת רחבה, קולים את כפית זרעי השומר הנותרים במשך דקה. מוסיפים את החמאה, ולאחר שהיא נמסה לחלוטין, מוסיפים למחבת 1/4 כוס ממי בישול הרביולי ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך (ניתן להוסיף עוד מעט ממי הבישול, לדילול הרוטב).

אופן ההגשה: מחלקים את הרביולי לצלחות הגשה אישיות, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
גבינה יבשה/ כחושה לאפייה - (טוב טעם, חמד, כנען) המרקם הקשה של הגבינות האלה הופך אותן לנפלאות כגבינות למילוי. הן מכילות בין 3% ל 5% שומן ונטולות מלח - מה שהופך אותן למושלמות גם מהבחינה הבריאותית. (קרין גורן)
1
מי יוןדע מזה גבינה לאפיה???
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות