רכיבים
- 400 גרם פסטה מסוג 'פנה' קמח מלא
- 3 עגבניות בינוניות
- 1/2 מיכל שמנת לבישול
- מלח ופלפל שחור
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 4 כדורי מוצרלה
- 1/2 1 כוס עגבניות שרי
- 3-4 עלי בזיליקום טריים
אופן הכנת פסטה מוקרמת ברוטב:
רגע לפני: מתכון מוצלח כל כך שכדאי לשמור בהישג יד ולשלוף כשרוצים להתפנק עם מנה טובה: מתכון לפסטה מוקרמת אפויה ברוטב אדום עדין עם עגבניות צלויות.
• מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, נזהרים של תהיה רכה יותר מידי. מסירים מהאש ומסננים מנוזלים.
• במקביל, קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.
• מחממים 5 כפות שמן זית בסיר, ומטגנים את העגבניות עד שהן מתחילות להתפרק.
• מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל שחור, מגביהים את הלהבה ומביאים את הרוטב לסף רתיחה.
• מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל יחד 3 דקות נוספות.
• מוסיפים לסיר הרוטב את השמנת המתוקה ו-3/4 מכמות גבינת הפרמזן המגוררת (שומרים מעט בצד לקישוט).ומערבבים עד שהרוטב מתעבה.
• מוסיפים את הפסטה המוכנה ומערבבים.
• מחממים את התנור ל-175 מעלות.
• חותכים לקוביות קטנות את כדורי המוצרלה, חוצים לשניים את עגבניות השרי ומוסיפים לסיר.
• קוצצים את עלי הבזיליקום, מוסיפים לסיר ומערבבים.
• משמנים היטב תבנית אפייה, גם את הדפנות, ויוצקים לתוכה את תערובת הפסטה.
• אופים במשך 25 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.
• מפזרים מעל בזיליקום טרי וגבינה מגוררת. מגישים עם לחם שום קלוי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!