רכיבים
- 3/4 חבילה פסטה מסולסלת (ביסלי)
- 1/2 חבילת חמאה
- 3 עגבניות בינוניות
- 1/2 מיכל שמנת לבישול
- 150 גרם גבינת חרמון
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
רגע לפני: "רוזה" זה שם מעט יומרני לרוטב שמורכב בסך הכל מעגבניות ושמנת. בכל מקרה, אל תתנו לו לבלבל אתכם, כי הוא כל כך טעים וקל להכנה שפשוט חבל לוותר עליו. הוא מתאים עם כל פסטה, והופך אותה לעסיסית ביותר.
הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, פחות 2 דקות, כיוון שהיא תמשיך להתבשל ברוטב.
• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים!
הכנת רוטב רוזה:
• קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.
• ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית. לאחר שהחמאה הופכת לנוזלית, מוסיפים את העגבניות ומטגנים עד שהן מתחילות להתפרק.
• מוסיפים למחבת את השמנת וגבינת החרמון (כדאי לחתוך אותה לחתיכות גסות, כדי להקל על ההמסה), מתבלים במלח ופלפל, ומגביהים את האש כדי להביא כמעט לרתיחה.
• מנמיכים את האש, מוסיפים את הפסטה המוכנה וצורבים יחד למשך 4-5 דקות לספיגת הטעמים.
אופן ההגשה: מניחים מספר כפות מהפסטה על צלחת הגשה, ומזלפים שמנת חמוצה מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!