רכיבים
- חצי חבילת פסטה
- 3 כפות פסטו גדושות
- 1/4 חבילת חמאה או 1 כוס שמן זית
- מלח גס
- גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
• מרתיחים את המים בסיר גדול, וכאשר הם מגיעים לנקודת רתיחה, מוסיפים את הפסטה והמלח ומבשלים את הפסטה לפי מספר הדקות הרשום על האריזה. ליתר ביטחון, שולים מהסיר חתיכת פסטה אחת, ובודקים את מידת הרכות שלה. אם צריך, מבשלים במשך דקה או שתיים נוספות.
• מסירים את הפסטה מהאש, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, לא שוטפים! ומניחים בצד.
• ממיסים במחבת רחבה את החמאה או בגרסת הפרווה, מחממים את השמן זית על אש נמוכה-בינונית.
• כשהשמן חם, מוסיפים בנדיבות את הפסטו (מתכון נפלא לפסטו ביתי תוכלו למצוא כאן) ומערבבים.
• מגביהים את האש, מוסיפים את הפסטה למחבת וזורים מעל מלח גס. צורבים את הפסטה על אש גבוהה תוך-כדי טלטול המחבת מידי פעם.
אופן ההגשה: מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גבינת פרמזן מגוררת מעל הפסטה ומגישים.