מתכון לספגטי איטלקי: הוא אחד המאכלים האהובים בישראל, אבל מקורו בכלל באיטליה. ספגטי, הפסטה האיטלקית הארוכה, טעימה יותר כשהיא טרייה אבל גם היבשה טעימה להפליא.
החומרים להכנת ספגטי איטלקי
חבילת ספגטי
4 שיני שום כתושות
3 כפות שמן
10 עלי בזיליקום טרי
מלח
פלפל שחור
4 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
אופן הכנת ספגטי איטלקי:
מבשלים עד מידת אל דנטה את הספגטי ומסננים ממים.
במחבת מחממים שמן ומטגנים בו קלות את השום ומיד מוסיפים את הרסק עגבניות, מערבבים יחד ומתבלים. מוסיפים את המים ומבשלים 3 דק׳ עד קבלת רוטב סמיך.
קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים למחבת.
מעבירים את הספגטי למחבת ומערבבים יחד עם הרוטב.
מגישים חם עם פרמזן מגורד מלמעלה.
Mpinto166@gmail.com