זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 4 זוקיני קטנים, מקולפים ומגורדים גס
- 2 ביצים, טרופות קלות
- 1/2 כוס מוצרלה מגוררת
- 1/2 כוס פרמזן מגוררת
- 1/3 כוס קמח, מנופה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן
- שמן זית
אופן ההכנה:
1. מגרדים את הזוקיני לקערה, ממליחים קלות, ממתינים 10 דקות ומעבירים אותם לחיתול בד או מגבת דקה וסוחטים את הנוזלים.
2. מחזירים את הזוקיני לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד שמן הזית, ולשים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ לבסיס עבה או בקוטר 22 ס"מ לבסיס דק ופריך יותר, ויוצרים מהעיסה בסיס עגול. מניחים את התבנית בשליש העליון של התנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות עד שהבסיס יבש ויציב.
4. מוציאים את הבסיס מהתנור, מברישים קלות בשמן זית, מורחים מעל רוטב לפיצה, מפזרים גבינה צהובה או מוצרלה ושאר תוספות אהובות ומחזירים לתנור למשך 20-25 דקות נוספות. מגישים חם.