רכיבים
- 2 פיתות קנויות, גדולות יחסית
- שמן זית / קנולה
- 2 קישואים קטנים-בינוניים (לגיוון, ניתן להחליף אחד מהם בדלעת צהובה)
- 1 פלפל ירוק בינוני
- 1/2 כוס פרוסות פטריות
- 1 עגבנייה בינונית
- 1/2 כוס רוטב פיצה (גם קטשופ לגיטימי)
- 2/3 גבינת מוצרלה מגורדת או גבינה צהובה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנת פיצה פיתה:
משתמשים בפיתות-מאפיה רגילות, רק דואגים שהן יהיו מעט גדולות.
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. פורסים דק את הקישואים, הפלפל והעגבנייה.
3. מניחים את הפיתות בתבנית אפייה, ואופים במשך 1-2 דקות מכל צד, ומוציאים מהתנור.
4. משמנים מחבת גריל ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים במשך 3-5 דקות, או עד שהירקות מתרככים. הופכים לצד השני ומטגנים במשך 3-5 דקות נוספות.
5. מורחים את הפיתות ברוטב פיצה (או קטשופ), מפזרים מוצרלה או גבינה צהובה. מחלקים את הירקות באופן שווה בין הפיתות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומחזירים לתנור למשך 5-7 דקות, עד שקצות הפיתה משחימים והגבינה נמסה.
6. ממתינים 5 דקות, ומגישים חם.