רכיבים
- כיכר לחם שלמה (400-450 גרם)
- 100 גרם גבינת צ'דר* (אין לכם? ראו הערה)
- 100 גרם גבינת מוצרלה
- 70 גרם חמאה
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
- 2 כפיות זרעי פשתן ושומשום (לא חובה)
אופן הכנת לחם נתלשת:
*המתכון מציין גבינת צ'דר - גבינה אנגלית בעלת גוון צהוב חיוור וטעם דומיננטי. לא בכל מקום בארץ ניתן להשיג אותה בכשרות טובה, אבל תמיד תוכלו להמיר אותה בכל גבינה צהובה אחרת.
אגב, כדי שלא תפספסו את הארומה המיוחדת שהיא מעניקה, החליפו מחצית מהכמות בגבינה חריפה אחרת (למשל, גאודה או קשקבל).
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה בנייר כסף.
2. פורסים דק את הגבינות, וממיסים את החמאה.
3. חותכים את הלחם לאורך ולרוחב, כך שייווצרו ריבועים, אך נזהרים לא לחתוך עד הסוף - שהריבועים יישארו מחוברים לבסיס הכיכר. מניחים את הכיכר החתוכה בתבנית.
4. מסדרים את פרוסות הגבינה בין ריבועי הלחם, מערבבים את הבצל והחמאה יחד, יוצקים את התערובת בין ריבועי הלחם ומוסיפים את השומשום וזרעי הפשתן.
5. מכסים את הלחם בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות. מסירים את נייר הכסף, ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה לגמרי.