רכיבים
- 450 גרם בשר הודו טחון
- 1 שן שום, כתושה
- 3/4 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות זעתר
- 2 כפות מיונז
- 1 כף שמן זית + עוד, להברשה
- 1/4 כוס פטרוזיליה טריה, קצוצה דק
להרכבה:
- 4 לחמניות המבורגר טריות
- קטשופ
- מיונז
- 1 אבוקדו, פרוס דק
- 1/2 כוס מלפפון, קצוץ דק
- 1/2 כוס נבטים
- 1/2 כוס עלי בייבי
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה משלבים את בשר ההודו, השום, המלח, הפלפל, הזעתר, המיונז, שמן הזית והפטרוזיליה. מערבבים עם הידיים רק עד לאיחוד מלא. מחלקים את התערובת לארבע קציצות ומשטיחים קלות כל קציצה. מעבירים לצלחת, מכסים בניילון ומצננים במשך 15 דקות.
2. מחממים מחבת פסים, מחבת מברזל יצוק או מכשיר גריל, על אש בינונית-גבוהה. צולים את הלחמניות. מברישים מעט שמן על המחבת / מכשיר הגריל. מוציאים את הקציצות מהמקרר וצולים אותן עד לבישול מלא - הופכים באמצע - במשך 10-12 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-70 מעלות במדידת חום.
3. להרכבת ההמבורגרים, מורחים את המיונז והקטשופ על תחתית כל לחמניה. מוסיפים את עלי הבייבי והנבטים ואחריהם את ההמבורגרים ואז מעל את האבוקדו, המלפפון והחצי הנותר של כל לחמניה.