זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 4 כפות שמן זית, מחולקות
- מיץ מ-2 לימונים
- 1/4 כוס כוסברה טריה, קצוצה גס
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית כמון
- קורט צ'ילי כתוש
- 4 ירכי עוף, עם עור ועצמות
- מלח גס
- פלפל שחור
- אורז לבן מבושל, להגשה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה , מערבבים 2 כפות מהשמן, את מיץ הלימון, הכוסברה, השום, הכמון והצ'ילי. מוסיפים פנימה את העוף ומנערים קלות, לכיסוי. משרים את העוף במרינדה, במקרר, במשך 30 דקות ועד שעתיים.
2. מחממים תנור ל-220 מעלות. במחבת גדולה המתאימה לשימוש בתנור, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שתי כפות השמן הנותרות. מתבלים את העוף במלח ופלפל ואז מוסיפים למחבת כשהעור כלפי מטה ושופכים פנימה את המרינדה שנותרה. צורבים עד שהעור זהוב ופריך, במשך כ-6 דקות. הופכים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות.
3. מעבירים את המחבת לתנור ואופים עד שהעוף מבושל, במשך 10-12 דקות. מגישים מעל אורז עם טפטופים מהרוטב הנותר במחבת.