זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 500 גרם עוף טחון
- 1 בצל לבן, מגורד
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור
לרוטב:
- 1 בצל לבן גדול, קצוץ
- 2 כפות שמן
- 2 כפות רסק עגבניות
- מלח ופלפל שחור
- 1 כוס מים
להגשה:
- טורטיות
- חסה, חתוכה גס
- רצועות כרוב סגול
- רוטב אלף האיים
- רוטב סרירצ'ה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה.
2. בסיר רחב, מחממים את השמן לרוטב ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
3. במקביל, מגלגלים מהעיסה כדורים קטנים בגודל שווה ומניחים ברוטב בזהירות. מבשלים במשך 25 דקות ומסירים מהאש.
4. שורפים מעט את הטורטיות על אש גז גלויה, מניחים במרכז כל טורטייה חסה, כרוב סגול, 3-4 קציצות, 2 כפות מרוטב הקציצות, רוטב אלף האיים ורוטב סרירצ'ה, מגלגלים ומגישים מיד.