זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן שומשום קלוי
- 2 כפות גרידת תפוז + 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
- 6 כפות (90 מ"ל) רוטב סויה
- 1 כף מיץ ליים טרי
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
- 3 שיני שום, כתושות
- ½1 ק"ג ירכי עוף
- 2 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 2 פקעות שומר, פרוסות דק
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את שמן השומשום, גרידת התפוז והמיץ, רוטב הסויה, מיץ הליים, הג'ינג'ר והשום, לשילוב. מוסיפים את העוף, הבצל והשומר; מנערים לכיסוי מלא. משרים במקרר לפחות שעה, או עד יומיים.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מעבירים את העוף, הבצל והשומר מהמרינדה לתבנית. מסדרים את עור העוף כלפי מעלה על גבי הבצל והשומר ומחלקים את הכל באופן שווה. שופכים 1/2 כוס (120 מ"ל) מהמרינדה על העוף ומשליכים את השארית.
3. צולים את העוף, הופכים את התבנית פעם אחת באמצע האפייה, עד שהעור משחים ופריך והטמפרטורה הפנימית של העוף הגיעה ל-75 מעלות, במשך 40-45 דקות.