רכיבים
- 4 נתחים גדולים של חזה עוף / חזה הודו במשקל כולל של 600 גרם
- מלח ופלפל שחור
- 3/4 כוס קמח, מנופה
- 2 ביצים, טרופות
- 1/2 1 כוסות פירורי לחם מסוג פנקו
- שמן לטיגון - קנולה / צמחי
אופן ההכנה:
1. מניחים את נתחי העוף על משטח עבודה, מכסים בנייר אפייה או בניילון נצמד ודופקים בפטיש לעובי של 0.8 ס"מ. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים.
2. בצלחת אחת מניחים הקמח ובצלחת שנייה את פירורי הלחם.
3. מצפים כל נתח עוף בקמח, מנערים, טובלים בביצים, מנערים ומצפים בפירורי הלחם. מצמידים את הנתחים לפירורים כדי שיידבקו היטב. מניחים את הנתחים המוכנים בצלחת נקייה.
4. במחבת גדולה עם תחתית כבדה מחממים שמן בגובה 1.5 ס"מ על אש בינונית-גבוהה. כדי לבדוק שהשמן חם מספיק לטיגון, מכניסים פנימה קצה של אחד מנתחי העוף המצופים - השמן אמור לתסוס מיד.
5. כשהשמן חם, מניחים בזהירות 2 שניצלים ומטגנים במשך 3 דקות מכל צד, עד להזהבה עמוקה ויפה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר השניצלים.
מגישים מיד, חם, לצד פירה או תפוחי אדמה אפויים.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות