רכיבים
- 1 ק"ג חזה עוף או פרגיות, ללא עור וללא עצמות
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 2 כפיות אבקת צ'ילי
- 1 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית קינמון
- מלח גס ופלפל שחור
- 2 כוסות רוטב ברביקיו
- 1/2 כוס בירה לבנה מכל סוג
- 3 כוסות כרוב מגורר
- 2 כוסות גרגרי תירס
- 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה גס
- 2 כפות עירית טרייה קצוצה
- <a href="https://www.kikar.co.il/335173.html">לחצו כאן לרוטב ראנץ' אבוקדו מהיר וטעים</a>
- לחמניות המבורגר או טורטיות
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את נתחי העוף, עם הצ'ילי, הפפריקה, הקינמון, קמצוץ מלח וקמצוץ פלפל שחור לציפוי מלא.
2. בסיר גדול עם תחתית כבדה מחממים 1 כף שמן זית על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את נתחי העוף וצולים אותם במשך 3-4 דקות מכל צד.
3. מנמיכים לאש קטנה ויוצקים לסיר את רוטב הברביקיו והבירה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים. בתום הבישול, בעזרת 2 מזלגות מפרקים את העופות ל"חוטים" ומערבבים פנימה את 3/4 מכמות הכוסברה.
4. בקערה, מערבבים את הכרוב עם כמה כפות של ראנץ' אבוקדו, התירס, הכוסברה שנותרה והעירית ומתבלים במלח.
אופן ההגשה: מחלקים את העוף המפורק כשהוא חם בין 6 לחמניות המבורגר או טורטיות , מניחים מעל מתערובת הכרוב ויוצקים בנדיבות על הכל מראנץ' האבוקדו. מגישים מיד.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות