רכיבים
- 2 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון
- 2 כפיות מלח גס
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
- 1 ק"ג חזה עוף, פרוסים לנתחים גדולים
אופן ההכנה:
זמן השריית העופות במרינדה: לפחות שעה, אך אם אתם יכולים לתכנן קדימה, השרו למשך לילה שלם.
.1. יוצקים לשקית ניילון גדולה עם זיפלוק את רוטב הצ'ילי, רוטב הסויה, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל שחור. מוסיפים את העופות, סוגרים היטב את השקית ומערבבים מבחוץ, כך שהמרינדה תצפה את העוף מכל צד. מעבירים למקרר למשך שעה לפחות עד לילה שלם.
2. מחממים מנגל פחמים / גריל חשמלי או פלנצ'ה על חום בינוני-גבוה, מוסיפים את נתחי העוף וצולים במשך 10 דקות. הופכים באמצע הצלייה כדי לקבל בישול שווה של הנתחים. לאחר הצלייה, פורסים את נתחי העוף לרצועות דקות.
הרכבת ההמבורגר: חוצים לרוחב ג'בטות, מורחים מיונז על שני החלקים הפנימיים, מוסיפים ירקות טריים, חמוצים ואת רצועות העוף ואוכלים מיד.