זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 ראש כרובית טרייה, מחולקת לפרחים
- 3 שיני שום, כתושות
- 6 שוקי עוף
- 2 בטטות, קלופות חתוכות לקוביות גדולות
- 4 גזרים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 3 ענפי סלרי, חתוכים לרבעים
- 4 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים את את פרחי הכרובית בפולסים עד לקבלת פירורים קטנים שמזכירים קוסקוס.
2. במחבת, מחממים 1 כף שמן ומוסיפים את פירורי הכרובית והשום. מתבלים במלח, מערבבים יחד במשך 3-4 דקות, ומסירים מהאש.
3. בסיר רחב מחממים 3 כפות שמן, מוסיפים את העופות ומטגנים עד להזהבה קלה מכל הצדדים. מוסיפים את הירקות, רסק העגבניות והמים, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות. מגישים חם לצד קוסקוס הכרובית.