רכיבים
- 2 נתחי חזה עוף גדולים, ללא עור וללא עצמות
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 1/2 1 כוסות פירורי לחם מתובלים
- פלפל לימון, לפי הטעם
- שמן לטיגון
אופן הכנת שניצל עוף פריך:
1. פורסים לרוחב את חזה העוף, כך שיתקבלו 4 חתיכות עוף. ובפטיש שניצלים דופקים כל אחת לעובי של 0.5 ס"מ.
2. במחבת עם שוליים גובהים, מחממים שמן לטיגון בגובה 0.5 ס"מ.
3. לקערה רדודה או צלחת, יוצקים את מיץ הלימון. בקערה/צלחת נפרדת, מניחים את פירורי הלחם.
4. טובלים כל פרוסת עוף במיץ הלימון במשך 2 דקות, הופכים את הפרוסה ומשרים במשך 2 דקות נוספות.
5. מצפים כל פרוסת עוף בפירורי הלחם, ולוחצים בעדינות כדי שהפירורים ידבקו היטב לעוף.
6. מורידים בזהירות לשמן החם 2 פרוסות עוף מצופות, ומפזרים מעל בנדיבות פלפל לימון. מטגנים כ-4 דקות, עד שהחלק התחתון מקבל גוון זהוב-שחום. הופכים את העופות, מפזרים שוב פלפל לימון ומטגנים במשך 4 דקות נוספות. מוציאים לנייר סופג.
7. מחממים שוב שמן במחבת, ומטגנים את 2 פרוסות העוף הנותרות.
מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה ופרוסות לימון.