זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 400 גרם חזה עוף
- 400 גרם כבד עוף
- 1 בצל גדול
- 1 כף הל טחון
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף קינמון טחון
- 1 כף ג'ינג'ר טחון
- 1/2 כף פלפל אנגלי טחון
- 1/2 כף אגוז מוסקט טחון
- 1 כפית פפריקה
- 1/3 כוס שמן זית
- לטחינה:
- 1 כוס טחינה גולמית
- 2 שיני שום
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- עד 1 כוס מים
אופן הכנת מעורב ירושלמי:
1. חותכים את נתחי העוף לקוביות בגודל סנטימטר וחצי.
2. פורסים את הבצל לטבעות.
3. מערבבים בקערה את קוביות העוף, טבעות הבצל, התבלינים ושמן הזית ומשרים למשך שעתיים עד לילה שלם.
4. מחממים מחבת כבדה או פלנצ'ה, מוסיפים את תערובת העוף המתובלת ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד להשחמה טובה.
5. הכנת הטחינה: כותשים את השום ומערבבים היטב בקערה יחד עם הטחינה הגולמית, הלימון ועד כוס מים אחת - עד לקבלת מרקם סמיך-נוזלי.
6. מגישים את תערובת העוף בפיתה, מזלפים מעל את הטחינה, מוסיפים ירקות טריים, חמוצים וצ'יפס - מתכון לצ'יפס מושלם.