רכיבים
- 2 נתחי חזה עוף
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 ביצה
- 1 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס קמח, מנופה
- קורט מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית פפריקה
אופן הכנת שניצל עוף:
1. דופקים את נתחי העוף בפטיש שניצלים - ככל שהנתח יהיה דק יותר, השניצל יהיה מוכן מהר יותר. ניתן להשאיר את חזות העוף בשלמותם או לחתוך לרצועות, וכך לקבל יותר שניצלים.
2. מכינים 2 צלחות שטוחות גדולות וצלחת נוספת עמוקה - בצלחת שטוחה מס' 1 מניחים את הקמח, בצלחת שטוחה מס' 2, את פירורי הלחם, ובצלחת העמוקה טורפים את הביצים ומערבבים לתוכן את המלח, הפלפל השחור והפפריקה.
3. מחממים מחבת ומוסיפים את השמן.
4. מצפים כל שניצל בקמח, ואז בתערובת הביצים ולבסוף בפירורי הלחם, ומטגנים בשמן החם במשך 2 דקות מכל צד, עד שהשניצלים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג.
הצעת הגשה: מגישים את השניצלים חמים או קרים, והם משתלבים נהדר עם סלט ירקות, אורז, פירה, תפוחי אדמה אפויים או כל תוספת אהובה אחרת.