זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 6 כרעי עוף שלמים או מחולקים למשולשים ושוקיים
- 3-4 גבעולי רוזמרין טרי
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור טרי
אופן הכנת עוף צלוי ברוזמרין:
רגע לפני: זה אחד מאותם מתכונים שפשוט אין דרך לפשל בהם, והתוצאה תמיד מעולה: מתכון לעוף צלוי בתנור עם רוזמרין, כל ההכנה שאינה מסובכת כלל, לוקחת בקושי 10 דקות ושולחים לתנור לאפייה טובה.
• מחממים את התנור ל-220 מעלות.
• מנקים היטב את העופות.
• קוצצים את הרוזמרין, ומערבבים בכלי יחד עם שמן הזית.
• מנתקים מעט מהעור שעל העופות, ומורחים היטב ישירות את בשר העוף בתערובת השמן והרוזמרין.
• מסדרים את העופות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במלח ופלפל שחור, ואופים במשך 45-50 דקות, עד שהעוף מקבל גוון זהוב שחום, ובעל מרקם פריך מבחוץ ורך עסיסי מבפנים.