![מנה ביתית מנחמת: עוף ותפוחי אדמה](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2014/03/11/f3e11950-034f-11ef-a5b7-778804677e34__h386_w640.jpg)
![מנה ביתית מנחמת: עוף ותפוחי אדמה](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2014/03/11/f3e11950-034f-11ef-a5b7-778804677e34__h386_w640.jpg)
זמן הכנה85 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
רכיבים
- 8 פולקעס עוף
- 10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
- 1 ראש שום מפורק לשיניים ללא קליפה
- מלח גס
- פלפל גרוס
- 1 כף תימין מיובש
- 1 כף שום כתוש
- 2 כפות פפריקה מעושנת או מתוקה רגילה
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות
• בתבנית חסינת אש מניחים את הפולקעס
• קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים שווים.
• מניחים סביב העופות
• ומוסיפים בפיזור את שיני השום
• בקערה קטנה מערבבים שום כתוש תימין תבלינים ושמן זית
• ושופכים מעל העופות ותפוחי האדמה
• מורחים בעזרת מברשת את העופות ותפוחי האדמה או שמעסים בידיים
• מכניסים לתנור לאפיה של 45-60 דקות
מגישים לצד סלט ירקות חיים