מתכון לעוגת גבינה ותותים: יש לנו עוגה משובחת עבורכם: גבינה, תותים או כל פרי אחר - לבחירתכם. ויש גם גירסת פרווה למעוניינים להגיש כקינוח בתום סעודת השבת, לטעם בלתי נשכח.
החומרים לעוגת גבינה ותותים
5 ביצים, כוס ושליש סוכר לבן, כוס ושליש קמח, חצי לימון, כפית וניל, חצי כפית אבקת אפיה, שליש כוס מים, כף שמן לבחירה.
למלית
שמנת מתוקה חלבית או פרווה, שקית תותים קפואים או כוס ריבת תות על בסיס פרי בלבד.
אופן ההכנה
מפרידים ביצים, מקציפים חלבונים עם חצי כמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
מקציפים חלמונים עם שאר הסוכר השמן והוניל, מוסיפים את הקמח והמים לסירוגין, ואת מיץ הלימון. מערבבים את הבלילה עם החלבונים, מכניסים לתבנית עגולה עם חור במרכז, ואופים בתנור בינוני עד שהעוגה יציבה וזהובה.
כאשר העוגה אפויה, מוציאים מהתנור והופכים בזהירות רבה על רשת לקירור, או על בקבוק זכוכית.
הכנת המלית:
להקציף את השמנת - אם זו הפרווה לא מוסיפים דבר, אם הקצפת חלבית להוסיף מספר כפיות סוכר לפי הטעם, ומעט וניל.
כשהעוגה קרה לגמרי, חוצים על שתיים, מורחים את הקצפת באמצע, ומפזרים מעט תותים או ריבה.
מצמידים את שני החצאים, וממשיכים לצפות את העוגה למעלה ובצדדים מקשטים עם יתר התותים.
המלצת הגשה: להקפיא ולהגיש כעוגת גלידה קפואה.