רכיבים
- 1/2 כוס סוכר חום
- 84 גרם חמאה
- 1 חלמון ביצה (החלק הצהוב)
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כוס + 2 כפות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- למלית:
- 1 כוס של אגוזי פקאן קצוצים
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 1/4 כפית תמצית וניל
אופן הכנת פאי פקאן אישי:
ציוד נדרש: תבנית שקעים בקוטר קטן (למיני-מאפינס).
1. מערבלים יחד במיקסר או ידנית את הסוכר החום, החמאה, חלמון הביצה ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, או ידנית, ומעבדים לעיסה. אם העיסה יבשה מדי, ניתן להוסיף עוד עד 14 גרם חמאה.
3. בעזרת כף, ממלאים את השקעים בתבנית בבצק, באופן שווה. ובאצבע, מרפדים את השקעים בבצק, על התחתית ומעט על הדפנות.
הכנת המילוי:
שימו לב: לא קוצצים כוס של אגוזי פקאן, אלא ממלאים כוס באגוזי פקאן קצוצים (אפשר לקצוץ במיקסר או בעזרת פטיש שניצלים).
4. מערבבים בקערה את הפקאן יחד עם הסוכר החום, השמנת המתוקה ותמצית הווניל, עד לאיחוד מלא.
5. מניחים כפית ממלית הפקאן, אחת לכל שקע מרופד בבצק, ומשטחים את החלק העליון.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 13-15 דקות. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות, ובזהירות, מחלצים את המאפינס מהתבנית.