רכיבים
- 2 כוסות קמח לחם (250 גרם)
- 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
- 3 כפות סוכר (45 גרם)
- 25 גרם שמרים טריים
- 1/2 כפית מלח
- להברשה: 1 חלמון ביצה + 1 כף חלב
אופן הכנת קרואסונים:
מתכון ל-8 קרואסונים גדולים
1. מניחים את השמרים בכלי, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את החלב ומניחים בצד לצינון.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים את קוביות החמאה (חשוב שתהיה קרה), ומועכים במזלג, עד לקבלת פירורי בצק גדולים.
3. מוסיפים את תערובת השמרים-חלב לקמח, מערבבים בעדינות עד לקבלת בצק, אך פיסות חמאה עדיין ניכרות.
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, לשים לקבלת ריבוע ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות, או למקרר למשך שעתיים.
5. מקמחים משטח עבודה, ומגלגלים עליו את הבצק, ליצירת מלבן פעמיים או שלוש. בתחילה הבצק קשה לעיבוד, אך תוך כדי עבודה הוא מתגמש ונעשה נוח יותר. לבסוף יוצרים מלבן רחב.
6. מקפלים את הצדדים הקצרים של מלבן הבצק למרכז, מסובבים את הבצק ומקפלים שוב את שני הצדדים הקצרים למרכז.
7. הופכים את הבצק, כך שהקפלים למטה, וחוזרים על שלבים 5 ו-6 במשך 3 פעמים.
8. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך 4-5 שעות או לילה שלם.
9. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40X25 ס"מ. מחלקים את הבצק ל-8 משולשים בארוך 30 ס"מ, ורוחב הבסיס 8 ס"מ.
10. מסמנים חתך קטן בבסיס כל משולש, מותחים בעדינות את קצוות המשולש, ומגלגלים מהצד הרחב לצר, עד שמתקבלת צורת קרואסון.
11. מסדרים את הקרואסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך 2-3 שעות בטמפרטורת החדר. במקביל, מחממים את התנור ל-230 מעלות.
12. מברישים את הקרואסונים בחלמון (החלק הצהוב) וחלב טרופים יחד, ואופים במשך 8 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות, ואופים במשך 10-15 דקות, עד שהקרואסונים מקבלים גוון זהוב עמוק. מניחים לצינון במשך רבע שעה, ומגישים.