זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 2 כוסות (400 גרם) עדשים ירוקות יבשות
- 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים ומעט אבקת מרק
- 3 כוסות (750 מ"ל) מים
- 2 שיני שום גדולות, מרוסקות
- 2 עלי דפנה, יבשים או טריים
- 4 גבעולי תימין או 1/2 כפית תימין מיובש
- 2 מקלות סלרי, חתוכים ל-3
לסלט:
- 500 גרם עגבניות שרי, חצויות או חתוכות ל-4
- 4 מלפפונים, קצוצים
- 2 בצלים סגולים, קצוצים דק
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 180 גרם גבינת פטה מפוררת
רוטב לסלט:
- 4 כפיות גרידת לימון
- 4 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס שמן זית איכותי
- 2 כפיות חרדל דיז'ון
- 2 שן שום, כתושות
- 2 כפיות סוכר (אופציונלי)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה את כל מרכיבי העדשים בסיר גדול על אש גבוהה ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 20 דקות לעדשים במרקם אל דנטה או 25 דקות לעדשים רכות. מסירים מהאש ומסננים את העדשים, כך שרק הן ייוותרו מכל מה שבסיר.
2. בצנצנת אטומה מנערים היטב את כל מרכיבי הרוטב לסלט.
3. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מחצית מכמות גבינת הפטה ואת רוב הרוטב לסלט. סמוך להגשה, מפזרים מעל הסלט את הפטה שנותרה, יוצקים מעל את שאר הרוטב ומגישים.