זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 בצלצלי שאלוט גדולים ומאורכים, פרוסים לטבעות דקות
- חומץ תפוחים, לפי הצורך, להשריית השאלוט
- 1/2 כוס שקדים, קצוצים גס
- 1 אבטיח קטן, מקולף וחתוך לקוביות
- 280 גרם גבינת פטה
- חופן גדול של צנוניות, פרוסות דק (אידיאלי לביצוע עם מנדולינה)
- צרור גדול של שמיר, קצוץ גס
- מלח ים ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מניחים את טבעות השאלוט בקערה, מכסים בחומץ תפוחים ומניחים בצד.
2. במחבת יבשה על אש בינונית-נמוכה, קולים את השקדים תוך ניעור מתמיד של המחבת עד שהם הופכים לשחומים, במשך כ-5 דקות. מעבירים לצלחת לצינון.
3. בקערה גדולה, מניחים את קוביות האבטיח ומפזרים מעל את גבינת הפטה. מוציאים את טבעות השאלוט מהחומץ ומוסיפים לקערה יחד עם השקדים, הצנוניות והשמיר. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עם הידיים. מעבירים לכלי הגשה ומגישים מיד.